1. Никога не отивайте на гости без предупреждение. Ако вас самите

...
1. Никога не отивайте на гости без предупреждение. Ако вас самите
Коментари Харесай

Простички правила на етикета, които всеки трябва да знае

1. Никога не отивайте на посетители без предизвестие . Ако вас самите ви навестят изненадващо у дома, умерено можете да си позволите да бъдете по халат или къси панталони. Една същинска английска лейди постоянно си поставя шапката и взема чадър в ръка при появяването на неканени посетители. Така, в случай че изненадата е приятна, тя ще има опция да възкликне: „ Ах, какъв брой хубаво, преди малко се прибрах! ”. Но в случай че е досадник: „ О, какъв брой тъпо, че се постанова да изляза! ”

2. Чадърът в никакъв случай не се суши разперен – нито в офиса, нито, когато сте на посетители. Той би трябвало да се постави в специфична подложка, в случай че има такава или да се окачи.

3. Чантата не се държи на коленете или на стола, на който седите . Ако е дребна можете да я поставите на масата. Обемната чанта е редно да се окачи на гърба на стола или да се сложи на пода. На пода се слагат и бизнес чантите на деловите мъже.

4. Допустимо е да се разхождате с найлонови торбички в ръка единствено на връщане от супермаркета. Същото се отнася и за хартиените пликове от бутици.

5. Мъжът в никакъв случай не носи чантата на дамата. И взема женското палто единствено, с цел да го сложи на окачалка.

6. От момента, в който детето заживее в независима стая, научете се да чукате на вратата му преди да влезете. Тогава и то ще постъпва по този начин, преди да влезе във вашата спалня.

7. Общото количество декорации, които носите, по интернационален протокол не трябва да надвишава 13 като в тази численост влизат и копчета, когато са ювелирни произведения.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР